MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Poznáte a znáte okouzlující města a městečka České republiky? Zahrajte si rozvernou hru o krásných městech

Poznáte a znáte okouzlující města a městečka České republiky? Zahrajte si rozvernou hru o krásných městech naší krásně země, kterou pořádá Sdružení hi

Kdo se stane nejoblíbenějším fyzikářem a získá titul ČEZ Ámos?

Do již 27. ročníku soutěže Zlatý Ámos mohou školáci přihlašovat své oblíbené učitele ještě do konce letošního kalendářního roku. Platí to i v případě

FolkyTonk 2020 – Šance pro mladé hudební talenty

Je tu šance pro mladé hudebníky ve věku do 26 let, jednotlivce i kapely hrající žánr folk, country, folk-rock, folk-blues, bluegrass, rock n´ roll a j

DNES SE STALO

HISTORIE28. února 1621

po porážce českého stavovského povstání se drážďanským akordem vzdali slezští stavové králi Ferdinandu II.

AUTO-MOTO28. února 2005

výrobní linku v závodě Toyota-Peugeot-Citroën Automobile (TPCA) v Kolíně opustilo první vyrobené vozidlo.

POZVÁNKA OBRAZEM